Aktualności

Sukces uczniów Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach - I miejsce w ogólnopolskim konkursie gastronomicznym „Gotuj Lokalnie”

Uczniowie Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach - Marcin Gąglewski i Anna Żaborowska z klasy 3 w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczyciela kształcenia zawodowego Pani Lucyny Poczobut uzyskali pierwsze miejsce w ogólnopolskim konkursie gastronomicznym „Gotuj Lokalnie”.

Projekt „Gotuj lokalnie", promujący tradycyjne polskie produkty żywnościowe, realizowany był przez Fundację Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka i przy wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni.
Do V edycji projektu „Gotuj lokalnie" zakwalifikowało się 18 szkół gastronomicznych z całej Polski, w tym Zespół Szkół nr 4. W ramach projektu 16 października 2015 r. odbył się konkurs kulinarny podczas którego 2-osobowe drużyny uczniów, z zakwalifikowanych szkół, przygotowały dania według własnych receptur, danie główne oraz zimną przekąskę lub deser dla 4 osób. Jurorami konkursu byli uznani szefowie kuchni Teo Vafidis, Marcin Budynek i Giancarlo Russo.
Zwycięzcy otrzymali atrakcyjne nagrody rzeczowe, dyplomy oraz możliwość udziału w kursie w Akademii Marcina Budynka.

06
Listopad